16 Mayıs 2010 Pazar
Bodrum "adasofra"da bir akşam yemeği..
Bodrum'da sadece bir akşam yemeği yiyebilecekseniz ve daha önce gitmediyseniz mutlaka adasofra'ya gidin. Berna ve Özben'in bu sektördeki tüm birikimlerini değerlendirdikleri, daha önce belki de gerçekleştiremedikleri arzularını gerçekleştirdikleri bir mekan..
adasofra hakkında www.adasofra.com adresinde detayları bulabilirsiniz ama benim öncelikli tavsiyem "kabakçiçeği tempura". Sakın onu denemeden çıkmayın adasofra'dan..
Şimdiden afiyet olsun!
10 Mayıs 2010 Pazartesi
İstanbul’un şu güzel mayıs sabahlarında denizle içiçe kahvaltı etmek isteyenler için çok uygun bir mekan.
6 Mayıs 2010 Perşembe
Yaban Mersinli Zeytinyağlı Enginar
4 adet enginar
20 adet arpacık soğanı
1 avuç yaban mersini
1 avuç çekirdeksiz kara kuru üzüm
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 limon, tuz, toz şeker
Yapılışı
Zeytinyağını kızdırdıktan sonra içine sırasıyla arpacık soğanları, yaban mersinleri, kuru üzümler ilave edilir ve karıştırılır. İçine yarım limonun suyu, tuz ve toz şeker ve biraz da sıcak su koyulur. Karışım kaynayınca ateşten alınır.
Önceden ayıklanmış ve limonlu suda bekleyen enginarlar bir tencereye çanak şeklinde ve tek sıra yerleştirilir. Karışım enginarların içine paylaştırılır. Tencereye enginarların içindeki karışıma değmeyecek kadar oda sıcaklığında su koyulur.
Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tercihan bir gece bekledikten sonra soğuk olarak servis edilir.
Bu yemeğe eşimin yaban mersini tutkusu neden oldu. Pek de güzel oldu!
Biz yaptık, yedik ve çok beğendik.
Siz de yaparsanız, yorumlarınızı almak isterim.
Afiyet Olsun!
5 Mayıs 2010 Çarşamba
Enginar Dolması
Ara ara onun tariflerine bundan sonra da yer vereceğim.