5 Mayıs 2010 Çarşamba

Enginar Dolması


Malzemeler:

5 adet soyulmuş enginar
200 gram yağsız dana etinden kıyma
1 adet orta boy soğan
2 silme çorba kaşığı pirinç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Fındık büyüklüğünde tereyağı
1/2 demet dereotu, tuz, karabiber, tarçın

Yapılışı:
Kıymayı, ince doğranmış soğanla birlikte sıvı yağda kavurun.
İçine ağız tadınıza göre tuz, karabiber ve bir çay kaşığı kadar tarçın ilave edin. Hepsini karıştırdıktan sonra pirinci ve ince kıyılmış dereotunu da ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Ayıklanmış ve limonlu suda bekleyen enginarları yayvan bir tencereye çanak şeklinde ve tek sıra halinde yerleştirin. Hazırlanmış dolma içini enginarlara paylaştırın. İçin enginar çanaklarından dışarıya dökülmemesine dikkat edin. Tencereye dolma içine değmeyecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Arzuya bağlı olarak içine fındık büyüklüğünde tereyağı ekleyebilirsiniz.

Bu tarif geleneksel İstanbul yemekleri konusunda iddialı olan annem İhsan Gençer'den..
Ara ara onun tariflerine bundan sonra da yer vereceğim.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder