6 Mayıs 2010 Perşembe

Yaban Mersinli Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler

4 adet enginar


20 adet arpacık soğanı


1 avuç yaban mersini


1 avuç çekirdeksiz kara kuru üzüm


1/2 su bardağı zeytinyağı


1/2 limon, tuz, toz şeker



Yapılışı


Zeytinyağını kızdırdıktan sonra içine sırasıyla arpacık soğanları, yaban mersinleri, kuru üzümler ilave edilir ve karıştırılır. İçine yarım limonun suyu, tuz ve toz şeker ve biraz da sıcak su koyulur. Karışım kaynayınca ateşten alınır.


Önceden ayıklanmış ve limonlu suda bekleyen enginarlar bir tencereye çanak şeklinde ve tek sıra yerleştirilir. Karışım enginarların içine paylaştırılır. Tencereye enginarların içindeki karışıma değmeyecek kadar oda sıcaklığında su koyulur.


Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tercihan bir gece bekledikten sonra soğuk olarak servis edilir.


Bu yemeğe eşimin yaban mersini tutkusu neden oldu. Pek de güzel oldu!
Biz yaptık, yedik ve çok beğendik.


Siz de yaparsanız, yorumlarınızı almak isterim.


Afiyet Olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder