8 Haziran 2011 Çarşamba

Yeşil Mercimek Salatası


Tokat yöresinde bu ve benzeri salatalara "bat" deniyor. Tokatlı bir dostunuz varsa, o da bir başka türlüsünü tarif edecektir size.

Malzemeler

2 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı çiçek şehriye ya da kus kus
1/2 demet yeşil soğan (yoksa 1 orta boy kuru soğan)
bolca yeşillik, nane, dereotu, maydanoz
2 orta boy domates
4-5 ceviz

Lezzet katmak için:
zeytinyağı, nar ekşisi, tuz, karabiber, kimyon, sumak, kırmızı pul biber

Yapılışı
Yeşil mercimek ve çiçek şehriyeyi ayrı ayrı haşlayıp soğumaya bırakın.
Ancak tatlandırıcıları mercimek sıcakken eklemenizi tavsiye ederim.
İkisi de soğuduktan sonra bu malzemeleri derin bir kaba alıp, içine ince doğranmış yeşil soğanları, yeşillikleri, küçük küp şeklinde doğranmış domatesleri ve küçük parçalar halinde cevizi de ekleyip hepsini iyice karıştırın.

Yeşil mercimek salatanız servise hazırdır.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder