15 Haziran 2011 Çarşamba

Fırında Tepsi Köftesi


Malzemeler
600 gram dana kıyması
1 orta boy soğan
4 kaşık tepeleme yulaf ezmesi
1 kaşık biber salçası
kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber, kimyon
üzerini süslemek için soğan, domates ve yeşil biber dilimleri

Yapılışı
Köfte harcını çokça yoğurarak hazırlayın. Harcı fırın tepsisine bastırarak yerleştirip üzerini domates, biber ve soğan dilimleri ile süsleyin.
Fırını önceden 175 dereceye ısıtın. Alt-üst konumda köfte önce suyunu salıp sonra çekene kadar pişirin. En sonunda da fırını ızgara konumuna getirip köftenin üzerinin kızarmasını sağlayın.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder