29 Ekim 2010 Cuma

Tatil Sabahına Küçük Bir Sürpriz


Bugün 29 Ekim 2010. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.
Ve kızlarımın okulu ve üniversiteye hazırlık kursu kapalı. Uyuyabilirler, rahat rahat kahvaltı edebilirler diye sevinçliyim bugün. Onlar kalkmadan sevgili arkadaşım Sergülen'in yaptığı ve çok beğenip aile menümüze kattığım, onun iznini alarak da burada tarifini vereceğim "Peynirli Tart"ı yapmaya karar verdim.

Malzemeler
2 su bardağı un
3/4 su bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı yoğurt
1 paket hamur kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1,5 su bardağı peynir
1 yumurta
1 su bardağı süt

Yapılışı
Un, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve pul biberle hamurunuzu tutun. Hamuru önceden yağlanmış orta boy bir fırın tepsisine (bu tarifte kullandığım tepsi 29cm çapında) hamuru yayarak yerleştirin.
Üzerine peynirin cinsine göre ufalanmış ya da rendelenmiş peyniri yayın. Peynirler çeşitli olursa çok daha lezzetli bir sonuç ortaya çıkıyor.
Tepsiyi buzdolabına koyup dinlenmeye bırakın. Fırını 175 derece sıcaklıkta ısıtın.
Yumurta ve sütü iyice çırpıp, peynirlerin üzerine boşaltıp, tepsiyi fırına verin.
25 dakika pişirin.


Yapılışı çok pratik ve lezzetli bir tart. Önümüzdeki ilk tatil sabahında denemenizi tavsiye ederim.
Teşekkürler Sergülen!

1 yorum:

  1. afiyet olsun eline sağlık arkadaşım ehil ellerde daha da bir güzel olmuş valla...ben de bu gün uyduruk bir diyet kek denedim...hayat güzel denemelerle dolu olsun...

    YanıtlaSil