10 Ekim 2010 Pazar

Dayanışma Elbet..

Hatice Kapudere
Herkes gibi onu çok seven bir anne babanın ilk çocuğu olarak Malatya’da dünyaya merhaba dedi. Ankara’da ilkokul hayatına devam etti. Çok keyifliydi o zamanlar Ankara’da çocuk olmak. Çetelerle uzay yolu savaşları ve yakantoplarla geçti çocukluğu
.", diye başlıyor Hatice'yi anlatan yazı.
ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nü okudu. ODTÜ'de kendini buldu. Hayatın ne olduğunu ilk kez sorgulamaya başladı. Yıllarca finans alanında çalıştı. Finansa kendisine iyi koşullar ve güzel bir yaşam sağladığı için teşekkür etti ve bir süre sonra bunların kendisine yeterli olmadığını anladı. 2000 yılında yoga yapmaya başladı. Hayatın zor bir döneminde yoganın çok büyük faydasını ve desteğini gördü. Sevgili hocaları Ayşe Belce ve Adnan Çabuk’a hep şükran duydu. Yoga eğitmenliği sertifikasını 2006 yılında YAASC SIDDASHRAM YOGA CENTER’dan aldı.
Ve " 2008 yılında çok sevgili iki arkadaşı ile birlikte bir kişisel gelişim ve yoga merkezi kurdu, huzur ve mutluluk anlamına gelen Mira. 2009 yılında emekli olarak sadece spirituel konularda hizmet vermeye karar verdi. Mira'da, Darga yoga, yoga çalışmalarına devam ediyor. Sevgili kızı Ekin’e yaşam yolunda rehberlik etmeye çalışıyor ve hayat arkadaşı Eren’le yaşamı paylaşıyor. Dünyanın daha güzel bir yer olabileceğine inanıyor."diye de sonlanıyor.

Biz Hatice ile çocuklarımız için daha iyi bir öğretim, eğitim imkanı peşinde koşarken, 2000 yılında karşılaştık. Çocuklarımızın devam ettiği okulun sahipleri ekonomik çıkmaza girince, bir grup cengaver veli okulu kurtarmaya karar vermiş ve üstelik bir de "Dayanışma" isimli bir anonim şirket kurarak okulu sahiplerinden devralmıştık. İşte bu "Dayanışma" grubundan iki veli olarak yollarımız kesişti.
Çocuklarımızın okulunu kurtarmak için iki yıl çaba gösterdik ama maalesef başarılı olamadık. Ama bu süreç bize ve çocuklarımıza hala devam eden dostluklar kazandırdı.

İşte Hatice ile hikayemiz bu.
Onu sizinle de tanıştırmak istedim, çünkü Suadiye'deki Mira'da çok güzel atölye çalışmaları düzenliyorlar. Belki bir gün yolunuzu düşürürsünüz.

Geçenlerde de onun evinde buluşup, kışlık "Fesleğenli Domates Sosu" yaptık birlikte.



Kavanozları ters çevirip soğumaya bıraktığımızda da birer yorgunluk kahvesi içtik Hatice'nin balkonunda.

Mira'ya ve Hatice'ye 0532 478 82 87 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Ne söyleyecegimi gercekten şaşırdım,şimdi gördüm ve cok sevindim Leya'cım. Ben de 2000 yılında böyle bir oluşumun içinde olmakla ve sizleri kazanmakla dost olarak ne kadar şanslıyım:) Eğitime verdiğiniz önemle ve hala sürdürdüğünüz inanılmaz çalışmalarla Tuğrul Bey ve sen hep inanılmaz güzel toplum örneklerisiniz. Biz biraz cengaverdik o Dayanışma'yı kurdugumuzda, ama cesaret olmayınca yaşam anlam bulamıyor galiba...Çok teşekkür ediyorum herşey için:)

    YanıtlaSil