2 Eylül 2010 Perşembe

Börülceli Pazı

Bugün de özellikle et yemeyenler için lezzetli ve basit bir tarif vereceğim.


Malzemeler
2 bağ pazı (yaklaşık 1 kg oluyor)
1 orta boy soğan
2 havuç
1/2 su bardağı kuru börülce
1/3 su bardağı pirinç
1/3 su bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber

Yapılışı
Pazılar bol suda yıkanır, sapları ve yaprakları ayırılır. Sıvıyağ kızdırıldıktan sonra sırasıyla soğan, küçük doğranmış havuçlar ve yine doğranmış pazı sapları tencereye koyularak az tuz ve karabiberle kavurulur.


Bu sırada ayrı bir yerde kuru börülceler haşlanmaya bırakılır. Börülce siyah suyunu bıraktıktan sonra fazla pişmeden alınır ve soğuk sudan geçirilir.

Soğan, havuç ve pazı sapları hafif kavurulduktan sonra üzerine pazı yaprakları, ayıklanmış yıkanmış pirinç ve haşlanmış börülce ilave edilir.


Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte pazının kendi suyu ile pişmeye bırakılır. Pirinçler piştiği zaman yemeğiniz pişmiş demektir.
Yanında yoğurt ile servis edilir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder