30 Ağustos 2010 Pazartesi

Fırında Levrek

Çiftlik Levreğine Saygıyla..




Balık av mevsiminin başlamasına çok az kala, soframızı yaz boyunca balıksız bırakmayan levrekle bir tarif vermeyi uygun buldum.
Bu yemek "ne yesek" diye düşündüğümüzde, pek fazla da vaktim yoksa, hemen yapıverdiğim doyurucu, sağlıklı ve elbette lezzetli bir seçenek..

Malzemeler
(4 kişilik)
2 adet levrek (her biri yaklaşık 600 gramlık çiftlik levreği)
4 adet orta boy domates
4 adet yeşil köy biberi
1 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
tuz, şeker
karabiber

Yapılışı
Levrekleri ister balıkçıda ayıklatın, ister kendiniz, 4 fileto haline getirin.
Soğanı yemek soğanı olarak doğrayıp, orta ateşte az zeytinyağı, tuz ve şakerle karamelize edin. İçine incecik doğranmış sarımsağı, küp doğranmış domatesi ve yine ince doğranmış yeşil köy biberlerini ve karabiberi katın, hepsini domatesler suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin.
Bu harcı ateşten alıp, balıkları fırınlayacağınız tepsiye yayın ve soğumaya bırakın.
Harcınız tepside soğurken, siz balığınızla birlikte yiyeceğiniz, domatesli ince kıyım roka salatanızı hazırlayın.
Fırını 180 dereceye kadar ısıtın. Artık soğumuş olan harcınızın üzerine levrek filetolarını resimdeki gibi dizin.



Levrekler hafif kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına levrek filetosunu ve üzerine domatesli harcı koyun, afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder