17 Eylül 2010 Cuma

Bitez Usulü Zeytinyağlı Pırasa


Dün mevsimin ilk pırasasını yedim ve bugün de Bitez usulü zeytinyağlı pırasa tarifini vermeğe karar verdim.
Pırasalar daha körpe ve incecikken hemen denemelisiniz. Son derece lezzetli ve besleyici aynı zamanda.

Malzemeler
1 kilo pırasa
1 adet orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet küçük boy kereviz, yaprakları ile olursa daha iyi
2/3 bardak haşlanmış nohut
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz, toz şeker

Yapılışı
Soğanı zeytinyağında pembeleştirdikten sonra sarımsakları, küp doğranmış domatesi, dilimlenmiş havucu, kırmızı biberi ve önceden haşlanmış nohutu ilave edip karıştırın.
Üzerine pırasa dilimlerini ve en üste de kereviz dilimlerini ve varsa yapraklarını koyun. Tuz ve şekerini serpip, bir çay bardağı kadar su ile kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pırasalar piştikten sonra, yemeğin tencerede soğumasını bekleyin. Yemeğinizi servis tabağına boşaltın.
Bu yemek bizim ailede her türlü yeniyor ve seviliyor. İster sıcak, ister ılık ve tabii ki soğuk. Tavsiye ederim.
Afiyetle yiyin ve dostlarınıza da tavsiye edin!

1 yorum:

  1. merhaba,
    denemeye buradan başladım, bu akşam beylerin beğenisine sunacağım. 2. denemem için tarif belli KAZMAK. ne kadar geçiktirirsem o kadar iyi, sonrasında sıklıkla isteneceğine eminim.
    ellerine sağlık, tarifler de resimler de çok güzel.
    funda

    YanıtlaSil