13 Eylül 2011 Salı

Çeşme'de "Kumsal Restorant"

Geçtiğimiz cumartesi evlerinde misafir olduğumuz Çeşmeli arkadaşlarımız bizi geç bir öğle yemeği için Kumsal'a götürdüler. Kumsal, Çeşme'de Kocakarı plajının bulunduğu koyda, beyaz plastikten sandalye ve masaların yerleştirildiği salaş bir kıyı lokantası.


Oturur oturmaz ütülü, tertemiz, açık mavi masa örtüleri masamıza seriliverdi. Arkadaşlarımız mekanın müdavimleri oldukları için, siparişleri verdiler.
Çoban salatası, deniz börülcesi, kalamar tava kısa sürede masamızda yerlerini aldılar.


Her şey çok taze ve lezzetliydi. Soğutulmuş bardaklarda buz biralarımız da gelince eksiğimiz kalmadı.
Rokayı İstanbul'da da yiyoruz ama Ege rokasının tadı bambaşka. Biz çoban salatası istemişken, salatayı bol rokalı ve kırmız soğanlı yapmışlardı, iyi ki.
Önden gelenleri, zeytinyağına ekmeğimizi bana bana yiyip bitirmişken mevsimin güzel balığı, sardalyalar nar gibi ızgara yapılmış olarak geldi.


Bir yandan koyda denize girenleri, bir yandan gelip geçen ya da demirleyen tekneleri, kayıkları seyrederek çok lezzetli bir yemek yedik.
Arkadaşlarımızın misafiriydik ama size burada bir fikir vermek için ne kadar ödediklerini sordum. Kişi başı 30 liradan daha az bir hesap gelmişti.
Ne yazık ki İstanbul'a dönmemiz gerekiyordu, orada güneş batışını seyretme imkanımız olmadı. Oysa koy, güneş batışı ve mehtapta doyulmaz oluyormuş.
Aklımız ve yüreğimiz orada kalarak yola çıkarken, Dalyanköy'ün rengarenk balıkçı tekneleri de ertesi günün taze balıkları için önümüzden geçerek uzaklaştılar.


Yoılunuz Çeşme'ye düşerse, bir akşamüstü Kumsal'da yemek yiyin, uzun uzun oturup, denizi seyredin.
Güzel yemek yemek, kaliteli servis almak hem de çok iyi fiyata her yerde mümkün olmuyor.

KUMSAL Cafe Restorant
Kocakarı Plajı
Dalyanköy - Çeşme
Kamil Topsaç
Tel: 0 555 4489701

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder