15 Temmuz 2011 Cuma

Necla'da Öğle Yemeği

Dün Bodrum'da, Yalıkavak'a tepeden bakan güzel evlerinin balkonunda birlikte öğle yemeği yedik arkadaşım Necla ile.
Sofra sebze sevenler için cennetten bir köşe gibiydi.
Kaşar lorlu yeşil salata, deniz börülcesi, zeytinyağlı çalı fasulyesi, zeytinyağlı nohutlu semizotu ve şimdi tarifini de vereceğim fırında kabak mücverinin dizili olduğu sofra ayrıca bir tablo gibi de renkli ve iştah açıcıydı.


Fırında Kabak Mücveri
Malzemeler
1 kg kabak
1 demet dereotu
2 yunurta
1 kahve fincanından biraz az zeytinyağı
4 silme kahve fincanı un
1 paket hanur kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz


Yapılışı
Kabakları rendeleyin. Tuz dışında tüm malzemeleri kabak rendesine ilave edip karıştırın. Kabakların sulanmaması için tuzu en son ilave edin.
Fırını alt-üst konumda 170 derece ısıtın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı döşeyip, harcı üzerine yayın. Yaklaşık 30 dakika, mücverin altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak, ılık ya da soğuk.. Afiyetle yiyin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder